Trouw milieubewust en ga voor een duurzame trouwjurk.

Onze wereld staat aan de vooravond van een ware milieubewuste revolutie. Steeds meer mensen zien in dat ons klimaat aan het veranderen is en dat onze manier van leven en consumeren een negatieve impact heeft op het milieu. 

Deze ‘groene’ bewustwording merken wij ook bij Sara’s Bridal steeds meer de laatste jaren. Wij krijgen van onze bruidjes steeds vaker de vraag of wij ze kunnen helpen aan een duurzame trouwjurk die een zo min mogelijke negatieve ‘voetafdruk’ op het milieu heeft. Met andere woorden kiezen deze bruiden er bewust voor om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Trouw CO2-neutraal en ga voor een duurzame trouwjurk. 

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je gasten aan te sporen om zoveel mogelijk met het OV of te carpoolen naar je bruiloft in plaats van allen met de auto. Je kunt bijvoorbeeld afzien van een trouwstoet en kiezen voor een elektrische auto ipv een old-timer als trouwauto. Zo kun je nog meer voorbeelden bedenken waarmee je zelf kunt bijdragen aan een duurzaam georganiseerde bruiloft.
Waar veel mensen nog niet bij stil staan is dat ook bij het kiezen van een trouwjurk je het effect op het milieu kunt inperken. Stel dat iedere bruid er voor zou kiezen om een trouwjurk op maat te laten maken, dan betekent het dat ieder nieuw gemaakte trouwjurk weer een kleine belasting op het milieu met zich mee brengt.

Trouwjurk huren of kopen uit voorraad

Bruidjes die er bewust voor kiezen om CO2-neutraal te trouwen raden wij aan om een bruidsjurk te huren of er één uit voorraad te kopen.
Een trouwjurk huren betekent namelijk dat er gemiddeld zo een tien bruidjes in kunnen trouwen. Dit betekent dus dat de impact op het milieu voor het vervaardigen van die ene trouwjurk tien keer kleiner is dan in een geval waarbij alle tien de bruidjes een jurk zouden laten vervaardigen. Dit draagt dus zeker bij een duurzame samenleving. Ook kost een bruidsjurk een stuk minder dan er een laten maken, waardoor je ook nog een heel wat geld bespaart.

” Ga voor een duurzame en milieubewuste bruiloft”

Wij zijn al bijna 20 jaar specialist op het gebied van trouwjurkverhuur. Hierom zijn wij bij uitstek het beste adres mocht je er voor kiezen om een trouwjurk te huren voor jouw bruiloft.

Kijk hier voor een greep uit de collectie trouwjurken die je bij ons kunt huren.

Een nieuwe of zelfs vintage (2e hands) trouwjurk uit voorraad kopen is ook een duurzamere keuze, omdat je immers een jurk koopt die al is vervaardigd en niet een jurk die nog speciaal voor jou gemaakt moet gaan worden bovenop reeds bestaande voorraad jurken.

Maak gelijk een pasafspraak en kom vrijblijvend trouwjurken in onze bruidswinkel passen.

Heeft u vragen en of opmerkingen dan kunt u ze doorsturen naar: info@sarasbridal.nl

Adres: IJburglaan 1487, 1087 KM Amsterdam (Klik hier voor een routeplanning)